onsdag 4 juni 2014

Spring breakers

Titel: Spring Breakers (2012)
Genre: Drama, Kriminell
Längd: 94 minuter
Regissör: Harmony Korine
Manus: Harmony Korine
Starring: Vanessa Hudgens, Selena Gomez, James Franco

Handling,
4 tjejer från ett internat av något slag ger sig fasen på att dom ska ta sig till Florida och spring break. Tjejerna har sparat sen i julas men trots det har dom knappt råd med halva resan dit, vad ska dom göra nu? Dom beslutar sig för att råna någon stackars kiosk och använda sin lärares bil som flyktbil. Tjejerna kommer till Florida och festar som aldrig förr, som alla fester har även den här ett slut och en baksmälla. Allt går inte som tjejerna vill men då kommer Alien som en räddande ängel(?) och räddar dom från ett katastrofalt spring break.

Vad tycker jag?
Jag ska försöka uttrycka mig milt men jag vet inte om det går. Det här var en riktigt riktigt dålig film. Må Harmony Korine aldrig någonsin regissera en film till för det är då rakt inte skådisarna det är fel på. James Franco gör som vanligt ett fantastiskt jobb, han har imponerande många karaktärer i säcken. Tänkte att det kan vara kul att se Hudgens och Gomez i något annat än Disney men det här var inte rätt film att komma ur Disneygarderoben för.. Dom försöker sig på någon sorts Miley Cyrus och misslyckas totalt.
Alla konversationer är långa, tråkiga och meningslösa, det är en otroligt tyst film, när det inte är långa, tråkiga, meningslösa konversationer få man se under konstig tyst musik hur tjejerna har roligt, springer omkring och snubblar på gator, röker på och dricker ur den hemliga flaskan i den bruna papperspåsen.
Slösa inte din tid på den här. Tror du att det är någon skitrolig American Pie inspirerad film med lite komisk drogsmuggling ala Starsky and Hutch har du tvärfel!
Inte att förtränga och glömma att informera den intresserade, I mellan alla långa, tråkiga, meningslösa konversationer och konstig tyst musik med glada tjejer som springer omkring och snubblar på gator, röker på och dricker ur den hemliga flaskan i den bruna papperspåsen är det Tuttar Tuttar Tuttar ÖVERALLT!

För första gången någonsin... *trummvirvel* 0 av 5 toast! NOLL!



bild lånad från themovieblog.com



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar